sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Sisällä odotellaan pihalle pääsyä

Leek (C. annuum) alkoi puskemaan grillattavaa esiin
Olen joutunut siirtämään loisteputkien alta jo kolme chilipuskaa viileämmän ledipaneelin alle, sillä puskien latvat eivät oikein meinaa kestää loisteputkivalaisimen lämpöä. Niitä ei voi oikein nostaa enää korkeammallekaan, sillä sitten tulee tilaongelmia muiden romujen ja kasvien kanssa.

Täällä siis odotellaan kieli pitkällä, että pääsisi roudaamaan nuo pihalle menevät puskat ulkoilemaan pois ahtaasta sisäkasvatuksesta. Yölämpötilat näyttävät seuraaville päiviää 3-4 astetta, joten parin viikon päästä voisi alkaa jo olla hyvä aika totutella chilejä ulkoilmaan ja aurinkoon.

7pot Primo (C. chinense) ja uusi isompi savipurkki
Chileistä on purkittamatta enää välimallin purkkeihin Medusa (C. annuum) ja Madagascar (C. frutescens). Madagascar tosin melkein heitti lusikan nurkkaan, sillä sitä on jostain syystä tullut kasteltua, vaikka kookoskuitu olikin jo valmiiksi märkä. Täytyy kuivattaa kasvualusta nyt kunnolla ja sen jälkeen vasta lisäillä ravinneliuosta. Joskushan chilit näyttävät tarvitsevan vettä, vaikka tosiasiallisesti kärsivät liikakastelusta. Purkin painostahan sen huomaa paljon kasvualustassa on nestettä jo valmiiksi imeytyneenä.

Kituuttava Madagascar (C. frutescens)
Ledipaneelin alla on ahdasta....
C. galapagoense vaan jatkaa marjatuotantoaan. Ensimmäisen kypsyneen jo teurastinkin ja sieltä löytyi kolme hyvän näköistä siementä. Itse marja oli pirullisen tulinen, mutta hyvin maukas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti