lauantai 13. helmikuuta 2016

Chilitehdas täydessä kapasiteetissaan

Cajamarcan (C. chinense) juurakkoa
Tänään näytti siltä, että muutamalle taimelle tarvitaan isompi purkki. Kuten Cajamarcan kuvasta näette, purkinvaihto ei olisi tullut parempaan aikaan, sillä juurakko kiertää jo pitkin taimipurkin reunoja. Juuret näyttävät huomattavasti terveemmiltä kuin multaviljelyssä. Yhtään tummunutta juurakkoa ei ole havaittavissa, vaan kaikki ovat vitivalkoisia.

Uudet, isommat savipurkit saivat chinenset Cajamarca, Carolina Reaper, Purple Halel ja pubescens Hyper Pube.

Juuri uudelleen purkitetut taimet piti sijoittaa chilihyllyn alatasolle, koska siellä kuuma loisteputkivalaisin on korkeammalla, kuin ylätasanteella. Kyllä ne tuostakin nopeasti kasvavat ulos, jolloin täytyy varmaan viritellä ledipaneelia alemmas huoneen toisessa päässä. Tosin chinenset arvostavat erittäin paljon lämpöä, jota ei sitten ole saatavilla enää ledipaneelin alla. Ahdasta on :)

Kaikki tämän kasvatuskauden lajikkeet ovat itäneet vähintään yhden taimen turvin, poislukien villichilit. Ylimääräisiä taimia näyttää olevan vapaana tällä hetkellä ei varattuna 7 kpl.

Siinä nuo itämisajat ovat laskettu. Canariolla näyttäisi menneen kaikkein pisimpään, eli kuukauden päivät. Jos noista villichileistä joku itää, niin sitten menee tilastot uusiksi
Chilihyllyn asukit ahtaasti lamppujen alla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti