torstai 9. heinäkuuta 2015

Mietteitä säätilasta ja täysin sisällä kasvattamisesta

Päivän sato sisäpuutarhasta
Vein tuossa muutama viikko sitten villichilit C. eximiumin ja C. galapagoensen pihalle ihmettelemään Suomen "kesää". Siinä kävi juuri niinkuin veikkasinkin, eli kasvu pysähtyi niiden osalta täysin. Testistä viisastuneena en lähde varmaan siirtämään yhtään chinenseä pihalle tänä kesänä, jos ei ilmat ala kohta paranemaan. Sisällä nuo sentään tekevät satoa kovaa vauhtia :)

Päivän satona oli pari Rocoton hedelmää ja muutama pieni chinense. Koko saalis painoi sen 35g, josta isoimman, eli keltaisen Rocoton paino oli yksistään 16g. Keltaisessa Rocotossa ei näyttäisi olevan enää raakileita jäljellä, joten sen voisi periaatteessa heivata pihalle amppeliin odottelemaan sitä kuuluisaa kesää :)

Sisäpuutarhan chinenset + muutama bacca ledipaneelin alla. Lemon Dropeissa näyttäisi olevan vähän yli 30 raakiletta tuloillaan ja vähän vähemmän Pirizissä. Chinenseistä Pink Habanero näyttää kasvattelevan kaikkein muhkeimpia hedelmiä.
Chilikasvatustilastoa tältä kasvatuskaudelta
Bonchi C. rhomboideum lopettelee kukintaansa ja ensimmäistä satoa
Bonchien timmaamiseen käyttämääni välineistöä. Tavalliset sivuleikkurit, parin euron pienet sakset ja joku mainospinsetti valolla. Kätevää ja edullista :)
Jos sinua kiinnostaa, miten tavallisesta chilipuskasta saa aikaiseksi pienellä panostuksella ja vaivalla bonsai-chilin, eli bonchin, niin kurkkaappa mitä "Chilistä bonsai" -napin takaa löytyy blogin otsikon alta :)

Voit myös kysyä suoraan, mikäli kaipaat yksityiskohtaisempaa neuvoa bonchien tekemiseen tai ylläpitämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti