perjantai 27. maaliskuuta 2015

Vanha idätyskonsti kelpasi villichilille

C. eximium
Olin yrittänyt idättää villichilejä C. eximium ja C. galapagoense idätyslautalla, mutta jostain syystä kaikki kuolivat siemenkypäriinsä, vaikka idätyslautan laatikossa oli kansi, joten ilmankosteus ei ainakaan ollut ongelma. Kolme idätyserää ja mikään näistä villichileistä ei selvinnyt hengissä.

Villichilithän ovat tunnetusti melko krattuja itämisolosuhteiden osalta, joten kaikki poppakonstit kannattaa ottaa käyttöön jos ei itämistä tapahdu kuukaudenkaan sisällä.

Nyt C. eximium iti 20 päivässä ihan perinteisessä turvemullassa. Laitoin idätysruukun multiin kolme siementä, joista yhdestä leikkasin pienen palan saksilla pois. Siitä ei ole tietoa onko juuri tuo itänyt taimi erikoiskäsitelty siemen. Sen sirkkalehtien vaurioista voi ainakin päätellä sen, että on se taistellut siemenkypärän kanssa mullan pintaan pyrkiessään.

Sadottava Caramel Bhut Jolokian kasvattelee kahta hedelmäänsä aika rivakasti. Toinen hedelmistä näyttää värjääntyneen valko-sini-ledipaneelin loisteessa violetiksi tyvestä :)
Taaimmaisena kuvassa oleva Rocoto Yellow (C. pubescens)valtaa alaa hyvää tahtia. Myös taka-alalla oleva ulkomaanmatkan aikana kuivuudesta kärsinyt Rocoto Costa Rica Red (C. pubescens) on selvinnyt todella hyvin vastoinkäymisistä. Etualalla myös chinenset Tobago Sweet ja Cheiro Roca

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti