lauantai 14. maaliskuuta 2015

Kookoskuituharkkoja, Airpotteja ja ledipaneeli

Kookoskuituharkkoja ja Airpotteja koottuna
Edellisessä blogipäivityksessä pähkäilin Airpot-ruukkujen käyttöä ja tänä viikonloppuna sitten päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja ruukuttaa isoimmat chinenset isompiin ruukkuihin. 50kg multasäkin raahaaminen kaupasta ei kuitenkaan napostellut, joten laiskana miehenä ajattelin päästä helpommalla.

Olen kerran aikaisemmin kokeillut kasvualustana kookoskuitua. Silloin kookoskuidussa kasvoi Aji Fantasy (C. baccatum) ja se teki ihan komean kokoisia mollukoita syötäväksi. Kookoskuituhan on erittäin kuohkeaa, ph neutraalia ja sisältää hyvin vähän ravinteita. Juuret tuppaavat tykkäämään kookoskuidusta enemmän kuin turvemullasta.

Kävin siis ostamassa chilitarvikkeesta viisi kookoskuituharkkoa, jotka tosiaan mahtuvat normaaliin muovipussiin ja painavat sen vähän alle viisi kiloa. Kun harkon laittaa 3-4 litraan vettä, se turpoaa ja yhdestä harkosta saa valmista kasvualustaa noin 11 litraa. Eli kannoin 55 litraa kookoskuitua puristettuna ja kuivattuna viiteen kiloon :)

Kookoskuituharkkoja meni kolme kappaletta ja sain ruukutettua viisi chilipuskaa Airpotteihin ja yhden Rocoton amppeliin menevään altakasteluruukkuun.

Kaivoin myös 120 W ledipaneelin varastosta ja uudelleen ruukuttamisien johdosta sekin tulee käyttöön. Tässä on tosiaan normaaleista kasvatusvaloista poiketen valkosia ja sinisiä ledejä, joten tästä ei muodostu häiritsevän purppuraa valoa, joka tunkeutuu kerrostalohuoneiston joka kolkkaan
Tässä ledipaneeli toiminnassa. Valon väri on tosiaan hieman sinertävä. Ledipaneelia voi nostaa helposti säätämällä kettingin pituutta. Tuo paneeli voisi olla hieman korkeammallakin...
Kokonaiskuvaa kasvatushyllystä ja nurkkauksesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti