perjantai 2. tammikuuta 2015

Chiliviidakko kasvaa valokylvyssä

Rocoto Costa Rica Red (C. pubescens) kukkii jo nyt
Idätystilastoissa ei ole juuri uutta kerrottavaa, sillä itäjiä kyllä riittää, mutta uusia lajikkeita ei ole päässyt turvallisesti sirkkalehtiasteelle.

Vuosi 2015, eli idätettyjen taimien varsinainen satovuosi alkoi Rocoto Costa Rica Red:n kukkien nupuilla. Pubejen kukat ovat aina niin hieno ilmestys, etten tällä kertaa halua nyppiä nuppuja pois, vaikka kasvu voikin vähän hidastua. Oheisesta kuvasta näkee myös hyvin C. pubescens -suvun lajikkeiden lehtien karvaisuusasteen :)

Rocoto Costa Rica Red (C. pubescens) kokonaisuudessaan
Osa taimista näyttää kärsineen liian märästä kasvualustasta johtuen joulureissuja ennen tehdystä perusteellisesta kastelusta, jotta vältyin kuolonuhreilta taimihyllyllä. Hyvin ne kestivät viisi päivää ilman hoivaa. Nyt täytyy antaa niiden kuivahtaa niin, että lerputtavat vähän lehtiä ennen seuraavaa kastelua.

Tästä kuvasta näkyy hyvin, miten Pimenta Kathumby Mustard vaihtaa lehtiensä värin tehokkaan lampun alla
Pimenta da Neyden (C. chinense) itäminen on aina hienoa seurattavaa
C. rhomboideum -bonchi alkaa muodostamaan enemmän ja enemmän oksia, joten...
...päätin vähän muotoilla sitä juuriin kiedotuilla rautalangoilla. Lisämuotoilua täytyy suorittaa heti kun sellaiseen aihetta syntyy
Myöskin C. lanceolatum -bonchi sai tuntea rautalangan voiman. Tavoitteena on saada sitä leviämään enemmän, eikä kasvamaan vaan korkeutta
Vaikka langoittaminen ja bonchien karsinnan jälkeen ne eivät näytä yhtä hienoilta, on se silti tarpeellista optimaalisen muodon saavuttamiseksi. Bonchista pitää tehdä ensin ruma, jotta siitä tulisi kaunis.

Aji Gusanitoa ei juurikaan tarvitse muotoilla, kunhan vain vähän saksii karanneita oksia pois

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti