lauantai 31. tammikuuta 2015

Baccat itämään ja muutama chinense täydennysidätykseen

Rocoto Costa Rica Red (C. pubescens) kukkii
Marraskuussa itämään laitettu Rocoto Costa Rica Red päätti alkaa kukkimaan 2.5 kk ikäisenä. En lähtenyt nyppimään kukkien nuppuja, sillä pubeilla on hyvinkin nätit kukat.

Rocotoilla alkaa muutenkin olemaan aikamoinen kasvupyrähdys savipurkkeihin ruukuttamisen jälkeen, nyt kun juuret ovat ilmeisesti kasvaneet ruukun pohjalle asti.

Chinenset kasvattelevat vielä maanalaista juurakkoaan ruukunvaihdon jälkeen, niin maanpäällinen osa ei kasveista kasva niin nopeasti tässä vaiheessa.

Pubet ja chinenset 2x 55 W loisteputkilampun paisteessa Ikean chili(kirja)hyllyssä. Tässä vaiheessa on erittäin kätevää, että hyllyn tasoja pystyy säätämään helposti
Samalla kun heitin baccat idätyslautalle, päätin täydentää hieman kasvatuslistaa muutamalla chinensellä.

Idätyslautalle meni baccoista Lemon Drop ja Piriz sekä chinenseistä Cheiro Roxa ja Trinidad Moruga Scorpion. Aikaisemmin siemenkypäriin kuolleita yritän taas idättää vähän viileämmässä, eli lautalle meni vielä chinense Pimenta da Neyde ja villichilit C. eximium ja C. galapagoense.

Viikon idätyslautalla lojumisen jälkeen kuvassa näkyvä Cheiro Roxa näyttää itämisen merkkejä, kuten myös baccat Lemon Drop ja Piriz
Idätystilastoa tällä hetkellä
Tästä kuvakulmasta näkyy hyvin miten C. rhomboideum -bonchi saa leveyttä lisää langoittamisen jälkeen
Alahyllyn bonchit ja muutama ylimääräinen taimiEi kommentteja:

Lähetä kommentti