sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Viimeisiä päivityksiä ennen muuttoa

Bonchi sai langoitusta ja lisää pikkukiveä alustaan
Nyt kun bonchi Habanero Vietnam (C. chinense) on vieläkin hengissä, uskaltaa alustaa hieman parannella ja muotoilla puskaa rautalangoituksella enemmän pienen puun näköiseksi.

Minulla on kyllä järeämpää bonsai-projekteihin tarkoitettua kuparilankaa, mutta se on liian jäykkää pienille oksille ja ne saattavat katketa langoituksen kanssa säätäessä. Siksi käytänkin ihan normaalia rautalankaa ja sidon bonchin sivulle lähtevät oksat juuristoon, jolloin ne taipuvat enemmän alaspäin.

Lähikuvaa bonchin alustasta
Lisäksi ostin Lidlin tarjoushyllystä Kekkilän ruukkukatetta, eli tuollaista pientä valkoista kivisoraa peittämään bonchin multaa enemmän. Näin juuriston rumimmat osat eivät näy kivien alta ja kokonaisuudesta tulee hienompi. Lisäksi karsin isoimpia lehtiä rumentamasta bonchia.

Idätyslaitutalla ei näytä tapahtuvan enää mitään, joten dumppasin koko lautan roskiin muuttoa ennen. Se tarkoittaa sitä, että Bonda ma Jacques ja C. flexuosum jäävät pois kasvatuslistalta. Aji Gusanitosta selvisi yksi hyvin pieni taimi ja se taistelee vielä hengestään harsosääski-invaasion jälkimainingeissa.

Ulupica Large (C. cardenasii var. pendulum) kasvattelee pitkiä siimoja joka suuntaan. Se taitaa vähän kärsiä valon puutteesta, joka tulee kyllä korjaantumaan muuton jälkeen
C. lanceolatum kasvaa jo hyvää vauhtia
Harvoiksi chinenseiksi jää Antillais Caribbean
Saa nähdä miten saan nämä taimet ja talvehtivat puskat muutettua ilman paleltumisia. Noh, tarpeeksi sanomalehteä ja rehut johonkin termoskassiin, niin eiköhän ne selviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti