keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Chinenset idätyslautalle joulua odottamaan

Idätyssatsi vol 2
Taas mennään :)

Idätyslautalle pääsivät chinenset:

7pot
Aji Cachucha
Cajamarca
Caramel Bhut Jolokian
Pimenta da Neyde
Pimenta Kathumby Mustard
Pink Habanero
Tobago Sweet

Ja edellisessä satsissa kypäräongelmista kärsinyt C. eximium ja C. galapagoense. Yleensä idätyslautalla ei kärsitä kypäräongelmista, mutta nyt hengissä ei selvinnyt kuin yksi Rocoto Yellow ja ei yhtään eximiumia, eikä galapagoensea. Syynä voi olla yön lämpötilan tippuminen tuonne 21 asteen tietämille kun lamput eivät ole päällä. Nyt korjasin tilannetta ja otin ajastinrytmistä pois idätyslevyn päällä olevan lampun, joka on nyt kokoajan päällä ja tuo tarvittavaa lämpöä.

Ainut Rocoto Yellow , joka selvisi hädin tuskin kypärän kirouksesta. Huomaa vaurioituneet sirkkalehtien päät
Rocoto Costa Rica Red (C. pubescens) taimet ovat päässeet jo hyvään vauhtiin
Bonchi C. rhomboideum tuuhenee kokoajan
Bonchi Aji Gusanito ei näytä näin sivusta mitenkään isolta...
...mutta ylhäältäpäin kuvattuna se on melko jätti :D

2 kommenttia:

 1. Hienoja boncheja sinulla.
  Kai idätyslautallasi on kansi? Korkea ilman kosteus yleensä ehkäisee kypäräongelmat, pehmentää siemenen kuoren. Tuohon lauttaa esimerkiksi sopisi samanlainen astia nurin päin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :)

  Tuolla idätyslautalla on kyllä kansi, mutta pidän sitä harvoin kuvatessa päällä. Se kun tuppaa menemään niin huuruun, että itse siemeniä ei näe. Ilmankosteus on siis kunnossa.

  Luulen, että suurin syy kypäräongelmiin oli epätasainen idätyslämpötila. Yöllä lautan lämpötila tippui lähelle 20 astetta ja se toi mukanaan homekasvuston. Käsitykseni mukaan idätyslämpötila tulisi olla tasaisen lämmin, jotta kasvu ei hidastu niin, että sirkkalehdet mätänevät siemenen sisään.

  Nyt tosiaan säädin yhden lampun lämmittämään lauttaa myös yöllä, joten yölämpötila on nyt 27 astetta, joten uskon, että nyt pärjätään paremmin.

  Samalla idätyspurkilla ei ole ollut ongelmia edellissä kämpässä, mutta tämä kämppä on tosiaan kylmempi.

  VastaaPoista