lauantai 3. maaliskuuta 2012

Mysteerichili ja auringon polttama taimi

Keittiön fluorisoivan lampun alla kasvavista taimista Hungarian Hot Cherryt ja Pinquito de Mono ovat sen verran suuria, että täytyy alkaa miettimään niiden asettelua lampun alla. Ne näet peittävät pienikokoisimpien taimien valon melkein kokonaan.

Savipurkkeihin ne eivät mahdu, joten täytyy alkaa miettimään jos niille saisi raivattua ikkunalaudalta tilaa.

Alakuvassa punaisessa savipurkissa kasvava Tabasco on ehkä taimiviidakon parhaiten lehtiä tekevä taimi. Pitää selvästi kasvuolosuhteistaan.

Kauempana valosta kasvavia saviruukkuja pitää käännellä ahkeraan, koska taimien lehdet ja latvusto kääntyvät aina suoraa valoa kohti. Jos niitä ei käännä, niin luvassa on melko epämuodostuneen näköinen täysikasvuinen kasvi :)

Naga Morich (C. chinense) pääsi ihan tyydyttävään kasvuvauhtiin vaikka alku olikin taas hieman kangertelevaa

Tepin Guatemala (C. annuum)

Tepin Guatemalan parista lehdestä näkee aamuauringon voiman. Niissä on palamistäpliä
Alakuvien mysteerichilistä ei ole vielä oikein mitään muuta tietoa kuin se, että se kasvaa aika vauhtia. Tosin kasvuvauhti näyttää samalta kuin Hungarian Hot Cherryn ja Pinquito de Monon. Hungarian Hot Cherry on yleensä rungoltaan hontelompi ja Pinquito de Monon runko on tässä vaiheessa taimea lähes liila. Lemon Drop näyttää myös hieman samanlaiselta.Prikkinu (C. annuum)


CGN 22871 (C. baccatum)

Bolivian Rainbow -bonsai
Bonsai-projekti etenee muuten hyvin, mutta sammal ei oikein tykkää joko siitä, että se revittiin keskellä talvea kalliosta tai antamastani lannoitteesta.

Biobizz:n lannoitteet pitäisi kyllä sopia sammaleellekin.

Näkyy sammaleessa kuitenkin täysin vaalean vihreitäkin kohtia, joten enpä viitsi sitä vielä heivata roskiin.

Toki voisi jossain välissä hakea uuden satsin sammalta kun sää vähän lämpenee ja yrittää juurruttaa sitä ihan erillisessä purkissa.

Bonsain lisälangoittamista pitää myös lykätä sen verran, että hennot oksat saavat lisää vahvuutta. Ne näet katkeilevat helposti langoitusvaiheessa. Tai sitten herralla on vaan liian tumpelot sormet :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti