torstai 18. elokuuta 2016

Aina ei mene putkeen chilihommat

Medusa (C. annuum) on yksi tämän kesän satokuninkaista ja onhan se nättikin
Alkaahan sitä satoa viimein tulemaan, edes vähän. Tuskainen on ollut tämä kasvatuskesä. Edes pomminvarmat lajikkeet eivät ole tykänneet olosuhteista.

Lemon Drop näyttää puskevan yhden ainoan hedelmän, vaikka se yleensä kypsyttelee useamman kymmenen pienessä kipossa. Nyt se oli suuressa Airpotissa ja kookoskuidussa. Se sai ilmeisesti tarpeeksi kesäsateista ja ei päässyt kuivumaan kertaakaan kunnolla. Viereinen Blondie sentäs tekee useampaa podia.

Toinen liiasta sateesta kärsinyt lajike on Cajamarca (C. chinense). Se tosin on kerinnyt kypsyttelemään jo useamman podin, mutta viimeisin sato taitaa homehtua puskaan. Kookoskuidun ja Airpotin yhdistelmän luulisi ohjaavan ylimääräisen veden pois ja kuivaavan kasvualustan nopeasti, mutta jokin meni pieleen.

Etupihalla amppelissa kasvava Canario (C. pubescens) ei tykännyt myöskään liiasta kosteudesta ja etupihan aamuauringosta. Se kyllä kukki, mutta yhtään podia ei jäänyt kiinni.

Takapihan kasvatuslaatikossa kasvava Leek (C. annuum) sen sijaan pyöräyttelee aikamoisia pötköjä tasasen tappavaan tahtiin, joten ilmeisesti sille olosuhteet ovat optimit. Hyvin pärjää myös takapihan pöydän maskotti Medusa (C. annuum), joka tekee kärmeksiä kiihtyvään tahtiin. Siemenpankki saa paljon kaivattua täydennystä tuon lajikkeen osalta.

Chinenset 7pot Primo ja Habanero Chocolate ovat pärjänneet omituisen hyvin pihalla, vaikka ajoittain sateista kylmää onkin ollut. Jos kesä jatkuisi vielä pidemmälle, tulisi 7pot:sta aika komea sato, mutta uudet podit eivät taida keritä kypsymään.

Sisächileistä lusikat nurkkaan ovat heittäneet C. galapagoense, C. lanceolatum ja frutescenset. Huoneilma tuppaa olemaan kuivaa ja liian lämmintä lamppujen paahteessa. C. rhomboideum sinnittelee kuoleman rajamailla, mutta kiireessä suoritetusta liikakastelusta taidetaan selvitä sittenkin. Fruteille ei sisäolosuhteet olleet optimaaliset, sillä en saanut niitä edes kukkimaan ja pihalle ne eivät olisi mahtuneet. Sisächileistä hengissä ovat tällä hetkellä siis C. rhomboideum, bonchivanhus Habanero Vietnam (C. chinense) ja paria podia kypsyttelevä Harold's St. Bart's Green (C. chinense).

Medusa (C. annuum) yläpuolelta
7pot Primo (C. chinense) ja muutama kypsä paholainen
Hyper Pube (C. pubescens)
Pieni Habanero Chocolaten (C. chinense) kypsä podi. Toivottavasti isommat kerkiävät myös kypsymään
Leekkiä (C. annuum) tulee paljon
Tässä suurin Leekin jytky
Leek, Habanero Chocolate ja Cajamarca

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti