sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Johan niitä podeja alkoi jäädä kiinni

Caramel Bhut Jolokian (C. chinense) viikko sitten...
Kesä on vasta alkamassa ja nyt jo neljä lajiketta sadottavat täyttä häkää. Koskaan ei ole omissa kasvatuksissani näin varhain alkanut sadotus. Syynä on varmasti lisääntynyt valomäärä ledipaneelin johdosta, sillä chinenset Aji Cachucha ja Cajamarca alkoivat viikon jälkeen puskemaan hedelmää, kun siirsin ne ledipaneelin alle chilihyllystä. Toki chilihyllyssä alkoi pubescens Rocoto Yellow tekemään myös satoa, joten on se loisteputkivalaisinkin ihan pätevä sadotukseen.

Ledipaneelin siniset ja valkoiset ledit eivät siis näemmä heikennä kukintaa, sadotusta tai kasvua verrattuna normaaliin kaamean värisävyn sini-puna-paneeliin.

Tällä hetkellä ei kuki vielä myöhään kylvetyt baccatumit Lemon Drop ja Piriz, mutta ainakin LD:ssä on jo pieniä nuppuja, että kyllä sekin siitä aloittelee pikkuhiljaa.

Myöskin villichilit C. eximium ja C. galapagoense eivät tottakai ole kerinneet kukkimaan, koska sain ne sirkkalehtivaiheeseen vasta usean idätysrupeaman jälkeen.

...ja Caramel Bhut Jolokian tänään. Kohta on ekat maistiaiset kypsyneet :P~
Cajamarca (C. chinense) ja eka podin alku
Aji Cachucha (C. chinense) aloittelee sadotusta myös
Rocoto Yellow (C. pubescens) ja toivottavasti kiinni jäävä podi, edellinen tippui pois
Rocoto Yellow kuvattuna ylhäältä. Se alkaa levittäytymään melko laajalle alalle, joten se tarvitsisi laittaa amppeliin piakkoin, kunhan vaan tulisi aurinkoisemmat kelit
Kaksi Lemon Droppia ja Piriz saivat siirtyä ikkunalaudalle heikompaan valoon, sillä ne eivät mahtuneet ledipaneelin alle, eivätkä enää chilihyllyyn. Priorisoin suurimman valotehon chinenseille, sillä baccat eivät ole niin nirsoja valomäärän suhteen
Kasvatustilastoa päivämäärin
Kasvatustilastoa eri kasvuvaiheiden kestosta
Lisäksi kasvamassa on bonchit:


  • Aji Gusanito (C. frutescens x chinense)
  • C. lanceolatum
  • C. rhomboideum
  • Habanero Vietnam (C. chinense)

Ja letitysprojekti 4x Bolivian Rainbow (C. annuum).

Yhtään tuholaista ei ole tullut havaittua vieläkään, joten täytyy olla tyytyväinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti