tag:blogger.com,1999:blog-3597110079070074857.post4968087859198638019..comments2023-06-01T12:33:07.128+03:00Comments on Chiliä ruukkuun ja toivottavasti lautaselle: Kaksi lajiketta itämättä ja tuuletin toimintaanJozpehttp://www.blogger.com/profile/07670300341195461448noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3597110079070074857.post-2272038341366305332012-02-06T22:53:27.437+02:002012-02-06T22:53:27.437+02:00Juu, aivan ensimmäinen sato onnistui viime vuonna ...Juu, aivan ensimmäinen sato onnistui viime vuonna paremmin kuin olisin uskonut edes toivoa :) <br /><br />Makuarvioita:<br />- Aji Cristal maistuu vihreän raakana herneen ja paprikan sekoitukselta, lähes ilman minkäänlaista poltetta. Kypsyessään oranssista punaiseksi alkaa vasta polte nousemaan. Kypsä Aji Cristal on lähes perus paprikan makuinen jos lisätään ominainen polte. On niin satoisa lajike, että käytin aika paljon heti tuoreeltaan pitsojen päälle sekä patoihin.<br />- Hungarian Hot Cherry on erittäin mieto, myös kypsänä. Paksulihaisen hedelmän maku muistuttaa tulista tomaattia, joten tästä tuli tehtyä todella hyvän makuinen salsadippi ja loput iskin pakkaseen.<br />- Jalapeno Hercules ei pienestä ruukusta johtuen päässyt oikein kasvamaan täyteen mittaansa, joten en tiedä mahtoiko hedelmiin kertyä tarpeeksi oikea maku. Niiden maku kuitenkin oli yllättävän mieto, mutta perus Jalapenoltahan se maistui.<br />- Habanero Peruvian White oli melko kitukasvuinen, mutta puski kuitenkin muutaman todella tulisen "bulletin". Polte alkaa habaneromaiseen tapaan heti, mutta laimenee niin, että lopussa poltteen korvaa todella hedelmäinen, lähes omenamainen maku.<br />- Bolivian Rainbow on yllättävän hyvä maustechili kuivattuna, vaikka lähinnä koristelajike onkin. Siementen erottelu pienistä hedelmistä on hermoja raastava homma, mutta maku on yhtä moniulotteisen paprikainen kuin hedelmän väritkin. Polte on lähellä Habaneromaista.<br />- Black Scorpion Tongue on mieto ja hedelmäinen, näistä kaikista kokeilemistani lajikkeista ehkä kuitenkin kolmanneksi miedoin Cherryn ja Jalapenon jälkeen. Maku on niin hedelmäinen, että käytin näitä lähinnä leivonnaisten piristykseksi suklaan seassa ja jopa pannukakkuun. Harmi, ettei se ilmeisesti tänä vuonna idä ollenkaan, muuten olisi voinut kokeilla tehdä hilloa.<br />- Turbo Pubesta ei hedelmiä putkahdellutkaan. Itse kasvi kyllä näytti erittäin erikoiselta kaikkine karvoineen O__o<br /><br />Eipä ole kovin kulinaristisesti kuvailtu näitä, mutta toivottavasti sait edes jonkinlaisen kuvan lajikkeiden ominaisuuksista :)Jozpehttps://www.blogger.com/profile/07670300341195461448noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3597110079070074857.post-67054397778919877862012-02-06T20:19:29.781+02:002012-02-06T20:19:29.781+02:00Moro,
Sinullahan on täällä jo mittava joukko juttu...Moro,<br />Sinullahan on täällä jo mittava joukko juttuja Chilien kasvatuksesta. Onko maistamiskokemuksia? Makuarvioita kaipaisin, kun sinullakin jo on 1 satokausi onnistuneesti takana.Chilivaarihttps://www.blogger.com/profile/07543633093939449048noreply@blogger.com